Trenul electric de epocă supranumit de localnici "Săgeata Verde" a fost repus în funcțiune și este de câteva zile la dispoziția turiștilor care doresc să călătorească pe traseul Arad-Ghioroc și să viziteze obiectivele turistice din această comună.

Trenul va face curse duminicale regulate pe acest traseu.

"Săgeata Verde" este considerată un adevărat simbol al județului Arad.

Trenul a făcut prima cursă în data de 1 decembrie 1906. Ideea construirii unei linii de cale ferată îngustă, cu ecartament de 1.000 mm, către Podgoria Aradului exista încă din august 1896, dar construcția a început abia la 11 decembrie 1905, fiind finalizată după aproape un an.

Prima probă cu o garnitură tractată de un automotor benzo-electric pe linia de cale ferată având trei secțiuni, Arad — Ghioroc, Ghioroc — Pâncota și Ghioroc — Radna, în lungime totală de 58,318 km, a avut loc la 10 noiembrie 1906, fiind dată în exploatare o zi mai târziu.

Transportul călătorilor se făcea cu unități automotoare benzo-electrice care tractau vagoane fabricate la fabrica arădeană de vagoane Weitzer.

În aprilie 1913, a fost inaugurată, între Arad și Ghioroc, la acea vreme prima cale ferată electrificată de pe actualul teritoriu al României, dar și din sud-estul Europei și a opta din lume.

După cel de-al Doilea Război Mondial, exploatarea liniei de cale ferată Arad — Podgoria a fost preluată de CFR, iar din 1982 rețeaua a trecut în patrimoniul IJTL Arad, compania de transport din Arad.

La 1 ianuarie 1983, în exploatarea liniei au fost introduse tramvaiele urbane.

În 1991 istoria căii ferate înguste Arad-Pogoria se încheie, odată cu închiderea exploatării segmentelor de cale Ghioroc — Pâncota și Ghioroc — Radna, care au fost deservite de autobuze. (Sursa: Agerpres, foto: www.forumtrenuri.com)