Standul României s-a plasat pe primul loc în clasamentul celor mai frumoase standuri ale Salonului Cărţii de la Paris - Livre Paris - în clasamentul realizat de site-ul https://www.actualitte.com/, anunță un alt site, http://www.descopera.ro/.

"Standul României ne captează întotdeauna atenţia. Ambianţa de artă contemporană este dată de oglinzi şi de o instalaţie de neoane, dar luminile sunt atenuate pentru a nu intimida publicul", scrie actualitte.com.

Proiectul, designul şi conceptul grafic i-au aparţinut arhitectului Răzvan Luscov, cel care a realizat şi anul trecut standul României organizat de ICR la Livre Paris.

Standul se întinde pe o suprafaţă de 70 m2 și este elegant, aerisit, peretele din spate fiind conceput din oglinzi care multiplică şi în care se reflectă cititorii şi cărţile.

Pe oglinzi au fost scrise cu roşu unele dintre cele mai importante nume ale scriitorilor şi artiştilor români clasici şi contemporani care au asimilat cultura franceză, printre care Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, George Enescu, Benjamin Fondane, Dumitru Ţepeneag, Matei Vişniec, Basarab Nicolescu, George Banu.

Deasupra standului neoanele se întretăiau în diagonale, în acord cu tema participării româneşti de anul acesta la Livre Paris: "Diagonales et confluences franco-roumaines"/"Diagonale şi confluenţe franco-române".

Standul României de la Salonul Cărţii de la Paris a fost poziţionat într-un loc de maximă vizibilitate, alături de Maroc, ţara invitată de onoare la Livre Paris în 2017.

Salonul de Carte de la Paris - Livre Paris - s-a desfășurat în perioada 24-27 martie 2017. (foto: romani-buni.info)