Sunt locuri în România care îți taie respirația datorită frumuseții și unicității peisajelor. Unul dintre ele este Cascada Tamina din masivul Piatra Mare.

Cascada va fi reabilitată pe o perioadă de 12 luni, iar costurile se ridică la 1,3 milioane de lei. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Săcele (Braşov).

În proiectul de reabilitare este prevăzut că la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanţuri, realizate din oţel zincat, dar şi o zonă de unde turiştii pot admira priveliştea.

Cascada Tamina este situată în Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o înşiruire de cinci cascade, cea mai mare având o înălţine de 10 metri.

În zonă există şi posibilităţi de escaladă pentru cei pasionaţi.

Chiar dacă aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca şi cele ale Canionului 7 Scări, peisajul este unul mirific. Zona a fost denumită şi Ursărie, deoarece în zonă pot fi văzuţi mulţi urşi.

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timişul de Sus la fel ca şi pentru Canionul 7 Scări. Odată ajunşi la barieră trebuie urmat traseul marcat cu albastru. Drumul durează aproximativ o oră.

Reabilitarea va fi realizată prin intermediul Regiei Locale a Pădurilor Săcele şi se estimează că investiţia va fi recuperată în doi ani şi jumătate. Consilierii locali speră ca la cascadă să ajungă 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic să aducă un profit anual de peste 400.000 de lei.(sursa: ziare.com; foto: www.infopensiuni.ro)