Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor" a câștigat, pentru a doua oară Marele Premiu al Festivalului Internațional "Morning Star" din Bulgaria, alături de două premii întâi și premiul special al juriului.

Dansatorii de la Sibiu, conduși de coregrafa Silvia Macrea, au obținut patru premii în Bulgaria: "Marele Premiu al Festivalului pentru obiceiul de nuntă din Sălaj", Premiul I și medalia de aur la secțiunea Formație 4 perechi profesioniști, Premiul I și medalia de aur la secțiunea Ansambluri — decernat 'Cetei Junilor' pentru suita de jocuri și obiceiul albitul pânzelor pe Valea Hârtibaciului și Premiul Special al Juriului — decernat Silviei Macrea pentru coregrafia și punerea în scenă a obiceiului de nuntă din Sălaj.

Festivalul reunește anual peste 2.000 de participanți din întreaga lume, într-o competiție de amploare derulată pe mai multe secțiuni: teatru, arte plastice, dans popular, dans modern, dans sportiv, circ, gimnastică aerobică, balet, arte marțiale.

Laureații fiecărei secțiuni sunt mai apoi candidați la Marele Premiu al festivalului.

Concurenții români au reprezentat țara noastră în concursurile axate pe dans tradițional și obiceiuri.

Juriul de specialitate și reprezentanții UNESCO, prezenți în festival, au apreciat conceptul artistic, execuția tehnică și profesionalismul românilor.

Ansamblul "Ceata Junilor", marele câștigător al celei de-a XX-a ediții a Festivalului Internațional al Artelor "Morning Star", a fost recompensat cu un cec de 2.000 euro și a fost invitat să evolueze vineri, 23 iunie, la festivitatea de deschidere a unei competiții internaționale cu caracter sportiv, organizate în Albena (Bulgaria). (Sursa: Agerpres; foto: www.mesageruldesibiu.ro)