Expoziția de grafică și fotografie "In memoriam Traian Vuia - 111 ani" a fost vernisată la începutul acestei săptămâni la sediul ARTHIS - Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles, transmite Agerpres. 

Expoziția a venit în continuarea conferinței internaționale care a avut loc marți, 7 martie, sub egida Parlamentului European, eveniment ce a marcat împlinirea a 111 ani de la ridicarea primului aparat de zbor al pionierului aviației românești și mondiale.
Expoziția, deschisă în aceste zile la Bruxelles, este organizată în colaborare cu Muzeul Național al Banatului și ARTHIS — Casa de Cultură Belgo-Română.

Luminița Odobescu, ambasadorul României la Uniunea Europeană, a declarat că România este prima țară care a permis femeilor să piloteze avioane în misiunile medicale, precum și de înființarea, în 1920, a primei companii din lume pentru transportul aerian de pasageri, mărfuri și poștă franco-română.

Invitat de onoare al evenimentului a fost Dumitru Prunariu — singurul cosmonaut român care a zburat, în urmă cu 35 de ani, în spațiul cosmic.
Evenimentul de la Bruxelles este unul deosebit, pentru că pune în lumină valorile românești, a declarat directorul Casei de Cultură Belgo-Române, Liviu Hopârtean.

"Și pentru noi este foarte important ca să nu ne uităm valorile și este foarte important ca în procesul cultural și educațional pe care noi îl facem copiilor, tinerilor și oamenilor de aici să reușim să readucem această sămânță a valorilor omenești și să-i facem să descopere puțin istoria, cultura și arta noastră (...) Nu poți să faci cultură și artă fără să faci lucruri excepționale, iar lucrurile excepționale ajută inima oamenilor", a spus Liviu Hopârtean.