În municipiul Deva au fost deschise recent, trei noi biblioteci în aer liber, amplasate în fața Casei de cultură, în cartierul Dacia și cartierul Micro 15 Deva.

Proiectul "Deva citește!" a fost demarat anul trecut de Biblioteca Județeană "Ovid Densușianu", în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local Deva, și a început cu trei module în aer liber, amplasate în parcul Arras, în parcul cel de la poalele Cetății și în zona Bejan.

Rafturile bibliotecilor, împrospătate periodic cu volume aduse de diverși cititori, nu sunt păzite, și, cu toate acestea, până acum nu s-au întâmplat incidente. Cărțile sunt din diferite domenii, spun reprezentanții Bibliotecii Județene "Ovid Densușianu' Hunedoara-Deva.

"Odată amenajate și amplasate în aer liber, aceste mici biblioteci au focalizat atenția unui număr impresionant de locuitori care pot lua o carte, o pot citi pe loc sau o pot lua acasă și fie o aduc înapoi, fie aduc o altă carte în locul ei. Acest lucru este consemnat pe o etichetă lipită în fiecare carte, un fel de regulament al bibliotecilor în aer liber", apun reprezentanții Bibliotecii Județene "Ovid Densușianu' Hunedoara-Deva.
(Sursa: Agerpres; foto: www.ziare.com)