Festivalul Enescu a lansat apelul de proiecte pentru "Bucureștiul Creativ 2017", a cărui temă este "Lumina din inima Bucureștiului".

"Bucureștiul Creativ" se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu 2017 (2 — 24 septembrie) și dorește să transforme Capitala prin creație — lucrări de artă contemporană, proiecte interactive în spa?iul public, expoziții sau ateliere, aplicațiile fiind deschise atât pentru instituțiile publice, companii și ONG-uri, cât și pentru artiști și persoane fizice, anunță Agerpres.

Proiectele pot fi depuse până pe data de 15 iunie 2017, iar condiția este respectarea temei artistice și a condițiilor de participare.

Ele trebuie să fie inspirate sau să aibă o legătură fie cu tema muzicală a ediției din acest an a "Bucureștiului Creativ", Sonata pentru Violoncel și Pian în Fa minor, Op.26 de George Enescu, fie cu tema festivalului, la ediția 2017 organizatorii propunându-și să pună într-o nouă lumină muzica și creația enesciană, precum și muzica clasică.

Proiectele din cadrul "Bucureștiului Creativ" vor fi grupate în Grădina Festivalului, care cuprinde spațiile verzi din fața Ateneului Român și a Sălii Mari a Palatului; Orașul Festivalului — locații din spațiul public (Piața Roma, Piața Sf. Anton, Piața Colțea, Băneasa Shopping City, Sala Radio) și alte spații posibile propuse de aplicanți și de parteneri; Festivalul meu — companii/asociații/organizații/furnizori de produse și servicii pot participa prin realizarea de produse și oferte speciale.

Potrivit calendarului evenimentului, pe 1 iulie vor fi comunicate proiectele selectate să participe, urmând ca în perioada 26 august — 1 septembrie acestea să fie montate.

După desfășurarea evenimentelor/proiectelor, acestea vor fi demontate, în perioada 25 — 26 septembrie.

Detalii despre acest proiect, găsiți online, pe site-ul: www.festivalenescu.ro, la secțiunea "București Creativ". (foto: www.b-critic.ro)