Timişoara a predat, luni, Bacăului, titlul de Capitală a Tineretului din România, pe care-l va purta în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018.

Bacăul are la dispoziţie şi 50.000 de euro pentru a dezvolta activităţile de tineret pe care şi le-a propus, conform Mediafax.

Începând de marţi, 2 mai, Bacăul este cel de-al doilea oraş care va purta titlul de Capitala Tineretului din România. Timişoara şi-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, iar luni, în Piaţa Operei, a avut loc festivitatea simbolică de predare a acestui titlu.

În ultimul an, sub conceptul “Check-Out Timişoara”, în oraş au avut loc sute de evenimente, activităţi şi proiecte care au pus în valoare tinerii din regiune şi ideile lor.

Bacăul a câştigat titlul de Capitală a Tineretului din România, în noiembrie 2016, după ce a propus un program de activităţi inspirat din George Bacovia. Oraşul a primit din partea unei companii bancare şi 50.000 de euro pentru a dezvolta activităţile pe care şi le-a propus.

Programul Naţional Capitala Tineretului din România este implementat de Consiliul Tineretului din România, Federaţia SHARE şi Grupul PONT.

În perioada următoare, va fi lansată competiţia pentru selectarea următorului oraş care va purta titlul de Capitala Tineretului din România, începând din luna mai 2018. (imagine: Casa de Cultura - Bacau)